Telefon +0742 463 348; E-mail office@analizalarisc.ro

Evaluarea de risc la securitatea fizica

Grila de evaluare a nivelului de risc

Conform legii, pentru categoriile de unitati care au definite cerinte minimale in Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 301/2012, cu excepţia infrastructurilor critice, evaluarea si cuantificarea gradului de risc asociat unităţii se fac prin determinarea unei valori numerice atasate obiectivului evaluat, utilizandu-se grila corespunzatoare obiectului de activitate, dintre cele prevazute in anexele nr. 1 – 11.

In cazul unitarilor pentru care nu au fost definite cerinte minimale specifice, analizele de risc la securitatea fizica se elaborează similar, prin aplicarea grilei generale prevazute in anexa nr. 12.

Anexele nr. 1-12 se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 164 bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, Bucuresti, Sos. Panduri nr. 1.

Grila de evaluare specifica obiectului de activitate al unitatii beneficiare se completeaza pentru situatia in care riscul a fost tratat, iar nivelul acestuia se incadreaza in domeniul riscului acceptabil.

Rapoarte specifice

Raportul de evaluare si tratare a riscurilor de securitate cuprinde:

  1. nominalizarea unitatii, obiectul de activitate al acesteia si scopul evaluarii;
  2. amplasarea geografica a unitatii, vecinatati, cai de acces, alti factori externi cu impact asupra activitatii unitatii;
  3. cadrul organizaţional intern, politici si responsabilitati privind securitatea fizica a unitatii beneficiare;
  4. sursele de risc la securitatea fizica, zonele de impact, evenimentele produse si cauzele riscurilor identificate pentru unitatea evaluata, precum si potentialele consecinte asupra persoanelor si activitatii;
  5. analizarea riscurilor identificate;
  6. estimarea riscurilor la securitatea fizica;
  7. stabilirea cerintelor, masurilor si mecanismelor de securitate pentru sistemul ce urmeaza a fi implementat, de ordin structural, tehnic, tehnologic si operational;
  8. estimarea costurilor de securitate, in functie de masurile de securitate propuse si nivelul de risc asumat;
  9. concluziile raportului, on care se propun una sau mai multe optiuni de tratare a riscurilor in vederea incadrarii in domeniul acceptabil al riscului de securitate fizica, mentionand concret dimensionarea dispozitivului de paza, zonele sau punctele controlate prin mijloace electronice de supraveghere video, efractie, control acces si alarmare, elementele de protectie mecanofizica, precum si alte masuri.

In categoria documentelor-suport se gasesc: chestionare, declaratii, alte documente specifice, date obtinute si folosite in procedura de evaluare.

Analiza la risc - Green Environment Services

Consultanta GRATUITA la sediul tau!